Program Retaildagen 2019Välkommen till Retaildagen 3 oktober
 

08.30 - Registrering, mingel och morgonkaffe

09.00 - Dagens program startar

»OMVÄRLDSANALYS

Annelie Gullström

Anne Hesselgren

Anna K Johansson

Shawn Roberts

10:20 - 10:50 FIKA & MINGEL

»KUNDUPPLEVELSEN I BUTIK

Michael Grimborg

Julia Kronlund

Alexandra Karnig & Patrick Olsson

Mattias Celinder

»VAD KAN VI LÄRA AV UPPLEVELSEINDUSTRIN

Anja Ringdahl

Frågor

12:00 - 13:00 LUNCH & MINGEL

»KUNDUPPLEVELSEN

Annika Telléus

Nejc Palir

Lotta Eriksson

Anders Edlund

Arvid Axland 

14:15 - 14:45 FIKA & MINGEL

Eduard van Santen

»KUNDUPPLEVELSEN DIGITALT

Julian Lee

Viktor Rönn

Carola Lundell

Moon-Suck Song

Frågor

16.30 - Tack för idag

 


Michael Grimborg - Marknadschef, Synsam
Synsams resa från traditionell optiker till livsstilsbolag.
Om planerna från början och vägen mot att digitalisera flöden; media, sortiment, varumärke och butik.

Annika Telléus - Grundare, Utvecklingsverkstan

Ifrågasätt dina sanningar!
Är det du tror om dina kunder sant? Vad kan kärlkirurger lära av grävmaskinister? Vad händer när du tänker tvärtom? Följ med på en spännande resa som får dig att våga tänka nytt. Annika Telléus delar med sig av praktiska tips och insiktsfulla erfarenheter på ett sätt som ger dig nya idéer och infallsvinklar.

Anders Edlund - Affärsutvecklingschef, Swish 
Digitaliseringen ändrar förutsättningen för både handlare och konsument. Hur kan ni använda Swish för att förändra och förbättra köpupplevelsen?

Julian Lee - Grundare, Airmee
Hur kundupplevelsen i leveranser kan öka försäljningen.
Logistik inom e-handeln börjar alltmer ses som en försäljningsdrivande aktivitet istället för endast en kostnadspost. Airmee som specialiserar sig på hemleveranser samma dag och inom en 1h berättar om hur kundupplevelsen och kommunikationen i leveranserna kan öka försäljningen och kundlojalitet.

Lotta Eriksson - Vice VD, Daymaker
Vad är avgörande för att få till det bästa kundbemötandet?
Hur ser kundmötet ut i svensk retail och vilka delar i kundmötet som påverkar kunden mest. Lotta kommer dela med mig sig av konkreta tips på hur man kan göra förändringar som märks för kunden snabbt. I ett decennium har Daymaker tagit pulsen på kundmötet i landets butikskedjor. Årets undersökning visar att totalresultatet har gått ner lite jämfört med föregående år. Vi ser att färre säljare ställer frågor till kunderna och erbjuder kunden att prova/testa produkten men även att fler säljare erbjuder merförsäljning. 

Mattias Celinder - Affärsområdeschef, Leveriet
Så integreras e-handeln i fysiska miljöer
Den växande e-handeln ställer helt nya krav på logistik och leveranser. Leveriet är en ny lösning för paketutlämning i ombonade butiksmiljöer med hög service, generösa öppettider samt tilläggstjänster som provrum, paketinslagning och återvinning av emballage. Bakom satsningen ligger fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, som vill integrera den växande e-handeln i fysiska miljöer och samtidigt förändra köpupplevelsen vid e-handelns slutdestination – paketutlämningen.


Anne Hasselgren - Grundare, KOM
Digitalisering och nya köpbeteende har förändrat detaljhandeln rejält! Interna processer måste ses över för att lira med förändrade målbilder.
Detaljhandlare behöver bli snabbare och ändra sitt mindset. Kanske behövs det även skakas om rejält i företagets operativa modell för att resultera i kundupplevelser som  engagerar och skapar känslor kontinuerligt. Väl planerade och väl genomförda kundupplevelser krävs  för att skapa magi och rollen som Visual Merchandiser blir allt viktigare!

Annelie Gullström Head of Business Development, AMF Fastigheter
Den fysiska butiken byter skepnad och får en ny roll Den fysiska butiken blir mer och mer av en upplevelse som säljer varumärket och är inte alltid primärt en säljkanal. The Lobby är ett nytt innovativt retail-koncept där gamla sanningar utmanas och nya affärsmodeller testas. Efter drygt ett år med över 200 varumärken och långt över 250 event delar Annelie med sig av lärdomarna och insikterna från The Lobby.

Julia Kronlund
 - CEO, Sevan
Vinnare av priset Årets Syftesdrivna Ledare på Dagligvarugalan 2018. Med sin passion och sitt engagemang har Julia fått med sig teamet i skapandet av en #hummusrevolution i butik. Att skapa sann kundupplevelse, börjar med medarbetarengagemang.

Moon-Suck Song - VD/Grundare, Panagora

Det är black friday and du vill göra årets klipp samt handla lite julklappar. Du har förberett var du ska handla och vad du ska handla. 3 2 1 go! du surfar in så snabbt du kan och vet exakt vad som ska köpas, men det går långsamt...sidan laddar långsammare och långsammare för varje steg du tar dig närmare checkouten och sedan boom! Allt är svart, nätbutiken är ej längre online. Det gäller samtliga av dina nätbutiker du tänkte handla på. Hur känns det? Känner du igen dig? Vikten av det mest grundläggande, det ska ladda snabbt och det ska vara online har blivit e-handelns största utmaningar under de viktigaste dagarna, oavsett om det är dagar som drivs av pris eller produktnyheter. Jag kommer prata om just vad köpupplevelse är för många och hur viktigt detta har blivit för de stora samt snabbväxande e-handlarna. 

Carola Lundell - CCO, Nelly.com
En inspirerande och smidig kundupplevelse från besök till köp och last mile är idag avgörande för att vinna och behålla den unga målgruppen. Nelly jobbar insiktsbaserat och datadrivet för att möta kundens förväntningar i alla steg.

Anja Ringdahl Utbildningsansvarig, Parks and Resorts
Vad kan detaljhandeln lära av upplevelseindustrin?
Varje vår anställer Parks and Resorts 3000 medarbetare som inom loppet av några veckor ska bli startklara att bjuda tre miljoner gäster på en föreställning i världsklass. Anja Ringdahl kommer att berätta om hur de inom ramen för sin egen akademi på ett effektivt och engagerande sätt rekryterar och introducerar alla blivande Parks and Resortare. 

Nejc Palir - Regional Responsible Slovenia, tretton37
Som människor har vi en naturlig tendens till att leta efter det där systemet eller den där appen som löser alla våra utmaningar. Men tänk om jag skulle säga att det finns ett annat sätt att se på det och ett bättre sätt att närma sig den utmaningen? There will be no app to rule them all men vi kan få de system vi har att fungera effektivare och enklare tillsammans med de som använder dem. Genom machine learning och data så kan vi skapa ett arbetsflöde som gör system och personer effektivare och i slutändan också gladare.

Arvid Axland - Grundare, Pool
Hur kan butiker skapa värdefulla kundupplevelser när utbud och pris blir alltmer likriktad och bra service är en självklarhet?
Arvid Axland är grundare till upplevelse- och kommunikationsbyrån Pool. Och författare till Jakten på känslan – konsten att skapa meningsfulla upplevelser. Arvid hjälper företag att bli mer värda genom upplevelseorienterad kommunikation och verksamhetsutveckling. Arvid är en mycket uppskattad trendspanare, visionär och workshopledare. Han varvar viktiga insikter med inspirerande exempel och konkreta metoder för att få det att hända på riktigt. Läs med på arvidaxland.se

Anna K Johansson - Senior Projektledare/Strategisk rådgivare, TAM Retail
Det pågår en strukturomvandling i handeln som påverkar den fysiska butikens utformning och ställer högre krav på erbjudande och flexibilitet.
Hur ser trenderna ut när kunden står ännu mer i fokus?

Shawn Roberts - Creative Director, WorkShop Retail Agency
Finding your consumer experience.
Creating a genuine consumer experience in retail means understanding yourself as a brand and your quickly changing consumer so you can stay relevant.
We need to align with our consumers’ needs, offer them something to remember and to share, be extremely flexible to meet the high demands of their expectations, and be equipped to understand what does or does not speak to them.

Alexandra Karnig - Affärsområdeschef, Kivra

Patrick Olsson - Business Unit Director, Digitalreceipts

Viktor Rönn - ICA-handlare, ICA Nära Brottbyhallen

Eduard van Santen - Managing Director Nordics, Rituals